Okategoriserade

Vad kommer tomten ifrån

Det finns många olika historier

Snart kommer tomten? Undrar hur många gånger alla föräldrar kommer säga det på julafton? Men var kommer tomten ifrån egentligen? Om man söker så får man olika historier och svar. Antingen så kommer tomten ifrån Asien och var då ett helgon, eller så kommer han ifrån Turkiet och var en biskop.

Julafton är alltid samma datum varje år vilken dag det än är för dag. Då firas det med mat och julklappar och familjen träffas. Men det finns länder som inte firar den 24:e december som vi. Till exempel Irland, Italien, England och USA firar dagen efter, alltså den 25;e december. med samma saker som vi; julmat och julklappar.

Varje jul presenteras “årets julklapp” och i år är det ett stickat plagg. Ett plagg man kan sticka själv eller köpa i affär. Årets julklapp ska representera samtiden, en nyhet eller ett nyväckt intresse under året och ha ett stort värde.