Då har snön kommit tillbaka och det gillas inte😔
Ringde barnmorskan i morse och fick tid i eftermiddags.. Och jag fick höra ljudet på barnets rörelse och hjärta.. Vilka fräcka ljud.. Jag var orolig att de var något som hänt bebisen, men allt såg så bra ut. Tyckte bara att magen hade blivit mindre men det finns en mage😜
Ikväll har vi sett arga snickaren och han besökte Anna Book. Jag önskar vi också hade fixat vårt, men vet det tar tid att fixa men det hade varit skönt att få hjälp av någon expert😃
Nu blir det snart sängen.. Mår lite illa ikväll
Ha fortsatt trevlig kväll
Kärlek och respekt💕

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

1. Få i dig folsyra.

500 mikrogram folsyra per dag har visat sig ha stor betydelse för fertiliteten men också för att minska fosterskador i det centrala nervsystemet.

2. Satsa på grönt.

En kost rik på frukt och grönsaker minskar risken för missfall. En brittisk studie visar att ett regelbundet intag av frukt och grönt minskar risken för missfall med 46 procent. Mer om missfall.

3 Gilla d-vitamin.

Brist på D-vitamin hos kvinnor kan leda till ägglossningsproblem. Genom att vistas ute i sol­ljuset minst en halvtimme om dagen, utan solskydd, täcker du ditt dagliga behov av D-vitamin. Under vinterhalvåret kan du i stället äta fet fisk och D-vitaminberikade produkter.

4. Välj långsamma kolhydrater.

Den danska gynekologen Bjarne Stigsby menar att den som vill bli gravid bör byta ut de snabba kolhydraterna mot långsamma. Snabba kolhydrater, som vitt mjöl och socker höjer insulinnivåerna, vilket kan påverka äggstockarnas funktion och orsaka infertilitet. 56 procent av de kvinnor Stigsby behandlat på sin klinik har blivit hjälpta bara av att ändra sina kostvanor.

5. Ät rätt fett.

Undvik transfetter. Enligt amerikanska studier riskerar även små mängder transfetter att stoppa ägglossningen. Enkelomättade fetter, som exempelvis olivolja, ökar däremot fertiliteten.

6. Ge järnet.

Se till att äta järnrikt, men observera att det är järn från frukt och grönsaker som gynnar fertiliteten, inte från kött.

7. Fimpa.

Rökning hos kvinnor hämmar ägglossningen men försämrar också

produktionen av hormonet progestoron som behövs för att ägget ska fästa på livmoderväggen.

8. Undvik lågfettsprodukter.

Nya studier visar att kvinnor som väljer mejeriprodukter med låg fetthalt löper större risk att få problem med ägglossningen, än kvinnor som väljer feta mejerivaror.

9. Dra ner på kaffet.

En nordisk studie visar att ett stort intag av koffein ökar risken för missfall, särskilt i början av graviditeten. Begränsa ditt intag av koffein till 3 koppar kaffe eller 4–5 koppar te per dag.

10. Ät mer jod.

Jodbrist kan göra det svårare att bli gravid men också öka riskerna att få missfall. De senaste årens trender med oberikat fling- och havssalt gör att vi får i oss allt mindre jod. Använd därför alltid jodberikat salt i maten.

11. Minska intaget djurproteiner och öka intaget växtproteiner, som bönor, nötter och avokado.

Somliga menar att det på så vis går att minska missfallsrisken.

12. Mumsa mörk choklad är lustens egen medicin.

Den innehåller tryptofan, som ökar serotoninnivåerna i hjärnan och ökar pulsen på samma sätt som en upphetsande kyss.

13. Dra ner på alkohol.

(Mer än två flaskor vin i veckan) kan påverka ägglossningen negativt och öka risken för infertilitet.

14. Fixa e-vitaminet.

Vitamin E har positiv påverkan både på lust och förmåga att bli gravid. Finns naturligt i kallpressade vegetabiliska oljor, mörka grönsaker, avokado, ägg, nötter, lever med mera.

15. Kolla läkemedlet.

Använder du regelbundet läkemedel bör du rådfråga din läkare om de påverkar möjligheten för dig att bli gravid. Vissa typer av antiinflammatoriska läkemedel kan störa ägglossningen. Värktabletter som exempelvis Magnecyl, Ipren, Treo och Aspirin har också

visat sig sätta ner fertiliteten något.

16. Träna en halvtimme per dag.

Det minskar risken för infertilitet. Orsaken till det är bland annat att fysisk aktivitet stabiliserar insulinnivåerna.

17. Sköt om tänderna!

Kvinnor med ohälsa i munnen har svårare att bli gravida än de med friska tänder, eftersom inflammationsprocesser kan störa kroppens funktioner. Borsta tänderna noga och använd tandtråd varje dag.

18. Lagom vikt är bäst.

För stor över- eller undervikt kan ge menstruationsstörningar och svårigheter att bli gravid. Ultimat är att hålla sig på ett BMI mellan 20 och 24, men en viktminskning på bara 5 procent kan ge positiv effekt på fertiliteten.

19. Stressa ner.

Fler barn blir till vid påsk, jul och på sommaren, då vi tar det lugnt. Mindre stress minskar stresshormet kortisol som hämmar hypofyshormonet LH som stimulerar könshormonerna.

20. Stoppa deppet.

Nedstämdhet ökar hormonet prolaktin som kan hämma menstruationscykeln.

21. Motionera mera.

Det ökar blodtillförseln till testiklarna vilket höjer sexlusten. Men cykling över tre timmar i veckan ger risk för erektionsproblem, då sadelns tryck mot ljumsken kan skada artärerna.

22. Stay cool.

Testiklarna ska hållas kalla, därav deras placering på kroppen. I hög värme fungerar inte spermieproduktionen. Var försiktig med heta bad, bastu, tajta kläder och laptop i knäet.

23. Gilla zink- och folsyra.

Brist kan ge lägre spermieproduktion. Folat finns naturligt i gröna grönsaker baljfrukter, potatis och apelsiner. Zink finns i magert nötkött och mörkt kycklingkött.

24. Boosta d-vitamin.

Brist på vitamin D kan leda till sämre rörlighet hos spermierna. Ut med karln i solen och mata med fet fisk!

25. Banga soja.

Män i västvärlden som äter mycket soja har en lägre koncentration av spermier. Det gäller dock inte asiatiska män, möjligen för att den exporterade sojan, ett så kallat TVP-protein, framställs på onaturlig väg, medan det asiatiska sojaproteinet är naturlig.

26. Skippa droger!

Även droger i små mängder som tas sällan kan ha stor påverkan på fertiliteten hos män.

27. Välj alkoholfritt!

Alkohol har skadlig effekt på cellerna där spermierna bildas. Så mycket som en tredjedel av manlig infertilitet kan bero på för hög alkoholkonsumtion.

28. Rök mindre.

Män som röker producerar färre och mindre friska spermier.

29. Minska på kaffe och cola.

Konsumtion på över 800 mg koffein per dag ger minskad spermiekoncentration och färre antal spermier.

30. Ligg kvar.

Ett gammalt tips är att undvika att resa sig upp direkt efter avslutat samlag, för att hålla spermierna kvar kring livmoderhalsen.

31. Ha en kudde under rumpan.

Genom att placera en kudde under rumpan kan du låta tyngdlagen hjälpa spermierna in i livmodern till äggledarna. Inte heller detta tips är vetenskapligt bevisat.

32. Go doggy style!

Ge spermierna goda odds genom att välja missionären eller bakifrån (när kvinnan står på alla fyra). Det hjälper mannen att tränga in djupt så att sperman hamnar nära livmoderhalsens mynning.

33. Sök hjälp.

Om ni har försökt ordentligt att bli gravida i över ett år (ett halvår om kvinnan är över 35 år). Det gäller också om du råkat ut för upprepade, tidiga missfall.

34. Utred din barnlöshet – det tar vanligtvis några månader.

Behandlingen beror på resultatet, allt från att stimulera ägglossning till att inseminera eller provrörsbefrukta med spermier eller ägg eller vidta kirurgiska åtgärder.

35. PCOS

Polycystiskt ovariesyndrom, cystor på äggstockarna och en hormonrubbning som ger för höga värden av manliga könshormoner, kan leda till infertilitet. Symtomen på PCOS kan vara ökad kroppsbehåring, övervikt, oregelbunden mens och akne. Man kan inte bli botad från, men behandla symtomen. Ägglossning kan framkallas med hjälp av läkemedel. Krönika om PCOS: ”Ingen klapp på axeln kommer bota de dolda kvinnosjukdomarna”

36. Bakteriell vaginos.

Även kallad slidkatarr, leder till en förändrad surhetsgrad som kan göra det svårare för spermier att nå fram. Symtomen är illaluktande flytningar. Det botas enkelt med antibiotika.

37. Endometrios

Innebär att delar av livmoderslemhinnan hamnat utanför livmodern. Tillståndet kan ge kraftig mensvärk, stora mensblödningar, smärta vid samlag och problem att bli gravid. Det finns olika typer av behandling beroende på hur din endometrios ser ut.


Likes

Comments

God morgon på er allihopa!
Jag har inte orkat blogga på någon dag då jag har haft väldigt ont i magen.. Men nu känns det bättre, fast igår och idag känns de inte som jag har någon bebis i magen.. För magen är inte lika spänd som den brukar vara.. Känns konstigt faktiskt.. Men så är de kanske att vara gravid.. Kanske borde ringa barnmorskan så hon får titta på det.. Kan ju vara något galet med bebisen, tyckte inte jag kände av honom så mycket igår.. Lite orolig är jag faktiskt.. Idag blir det Ikea och Jula 😃 ska köra in till Örebro till Marieberg och de ska bli skönt att komma ut lite.. Ska även åka till jobbet en runda och lämna lite papper..
Men ni alla får ha en bra dag
Ta hand om er
Kärlek och respekt💕

Likes

Comments

Om Million Dollar Arm:
Den amerikanske sportagenten J.B. Bernstein hamnar i ekonomisk knipa när han tappar sin stora potentiella klient. I ett desperat försök att rädda sin firma åker han till Indien och startar en reality-show med syftet att rekrytera cricketspelare som kan konverteras till basebollspelare.

Likes

Comments

Idag är det måndag och jag vaknade för en liten stund sedan och insåg att man är riktigt trött men ändå glad i själen. Igår var vi inne i Örebro och handlade lite och till lunch blev det pitchers, vi har inte ätit där på väldigt länge så det var trevligt och vi satt och skämta om saker och hade sjukt trevligt.. Det var bara jag och hjärtat💕 jag vet att jag inte ska äta sådant men det var så gott😃
Nu får nog lugna sig med maten för bebis kan ju inte få i sig skit hela tiden..
Idag får vi se om de blir Ikea eller om de blir att vara hemma..
Ha en bra dag allihopa
Kärlek och respekt💖💕

Likes

Comments

God morgon alla vänner och ovänner!

Igår när tjejerna hade gått hem så blev det massa mys med hjärtat 💓 och mina tankar var fortfarande på dagen för det var den bästa överraskningen man kunde få. Fattade inget förrän tjejerna hade gått hem. men på kvällen blev det iaf Melodifestivalen och jag, tycker om att titta på detta, såå Fredde fick bli lidande. Men där var bara två låtar jag tyckte om denna gången. Så får se nästa vecka om där är någon då. Den låt jag tänkte skulle komma till finalen var Anna Books låt - Himlen för två, var väldigt bra men tyvärr var den diskvalificerad, pga att det var något land som tyckte det var en kopia av en annan låt. Men jag tyckte den den var riktigt bra.

och idag blir det måla barnrummet och kanske åka och handla lite mer färg för hjärtat ska måla en byrå i blå färg 💘 till bebisen.

Vi kommer inte avslöja några namn förrän bebisen är född för man vet aldrig om barnet passar för det namnet.

Vad ska ni göra denna söndag?

Ha en bra dag​

Kärlek & Respekt💗

Likes

Comments

Fick en väldigt trevlig överraskning idag.. Vi skulle ha besök bästa Jennie och när hon väl kom var de en person som hoppade ur buskarna och jag stod med öppen mun och kunde inte få orden ur min mun.. Bästaste Sofia var hemma och hälsade på och vilken underbar överraskning.. Tårarna kunde inte stoppas och jag har saknat henne massor.. Blev så chockad av glädje, den glädjen kommer jag leva så länge på. Det är bästa överraskningen och bara se henne stråla med mycket glädje och energi var helt underbart.. Det är nästan ett helt år sedan jag träffade Sofia och har verkligen saknat henne.. Är så glad att dessa två tjejer finns i mitt liv för dem har så mycket glädje💕
Och min älskade sambo har vetat de här i två månader för egentligen var de så att jag skulle åka ner och hälsa på Sofia i januari men eftersom jag inte mått så bra så fick det besöket vänta..
Hela mitt hjärta bara skiner och är så glad att jag har både henne och Jennie, och min älskade Fredde vad skulle jag gjort utan er💖
Mycket kärlek till er..
Jag hade kunnat skriva en hel roman om den här känslan..
Tack för en super dag alla tre, detta har gjort mig så glad.
Ikväll blir det Melodifestivalen och massa mys med hjärtat..
Ha en fortsatt trevlig kväll allihopa
Kärlek och respekt 💞💞

Likes

Comments

1 345398 Next